Tuesday, December 27, 2011

သေဘၤာသီးေၾကာ္ (သုိ႔) သေဘာၤသီး ကေမာင္းေၾကာ္

သေဘၤာသီးေၾကာ္ (သုိ႔) သေဘာၤသီး ကေမာင္းေၾကာ္

သေဘၤာသီး အစိမ္းတစ္လုံး sheng siong ကေန ၀ယ္ထားတာရွိတယ္။ ၀ယ္လာတုံးကေတာ႔ သေဘၤာသီးသုပ္ (သုိ႔) အစုံသုပ္ လုပ္စားမယ္ဆုိၿပီး ၀ယ္လာတယ္။ သေဘၤာသီးသုပ္ လုပ္စားမယ္ဆုိရင္ အဆာပလာေတြပါ အစုံလုပ္ရမယ္။ အဆာပလာ မစုံျပန္ရင္လည္း စားမေကာင္းဘူး။ အဆာပလာဆုိလုိ႔ အာလူးနဲ႔ ပဲၾကာဇံပဲရွိတယ္။ ေနာက္ထပ္လည္း သြား၀ယ္ရမွာ ပ်င္းၿပီ။ နဂုိကတည္းက အပ်င္းကလည္း ေပၚေနေတာ႔ သေဘၤာသီးသုပ္ လုပ္မစားေတာ႔ဘဲ စိတ္ကူးေျပာင္းလုိက္တယ္။ သေဘၤာသီးေၾကာ္က အဆာပလာေတြ ဘာမွ ထူးထူးျခားျခားလဲ ထည္႔စရာမလုိဘဲ သူ႔က်ည္းပဲေၾကာ္စားတာပါ။ ေၾကာ္စားတဲ႔ အရသာက ခ်ဳိလဲခ်ဳိပါတယ္။ သေဘာၤသီးေၾကာ္ကုိ ေရေႏြးျခမ္းေလး အဆာေျပစားစား၊ ဒါမွမဟုတ္ ထမင္းျခမ္းေအးေအးနဲ႔ တဲြၿပီးစားစား အလြန္ ေကာင္းပါတယ္။  ဒီေန႔ေတာ႔ သေဘၤာသီးေၾကာ္ (သုိ႔) ကေမာင္းေၾကာ္ ကုိ အားမနာတမ္း သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။



သေဘာၤသီးေၾကာ္ရယ္၊ မန္က်ည္းမွည္႔အခ်ဥ္ရည္ရယ္၊ ေရေႏြးၾကမ္းရယ္


အေၾကာ္အုိးေပၚက ခ်ခ်ျခင္း သေဘာၤသီးေၾကာ္ပါ
ဗမာနံနံပင္ေလးပါ ထည္႔ထားတဲ႔ မန္က်ည္းမွည္႔ အခ်ဥ္ရည္ပါ
သေဘာၤသီးျခစ္ထားတာကရယ္၊ ၾကက္သြန္နီပါးပါးရယ္(ေလတုိက္ရင္လြင္႔မတတ္ လွီးထားပါတယ္။ :D ) ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းရယ္ (ဆန္စိမ္းမွဳန္႔ေအာက္ ေရာက္ေနပါတယ္။) ၊ ငရုတ္သီးစိမ္းပါးပါးရယ္ (ကတ္ေၾကးနဲ႔ လက္တစ္ဆစ္စာေလာက္ ညွပ္ထားပါတယ္။ :D ၊ ဆန္စိမ္းမွဳန္႔ရယ္၊ ဆားရယ္၊ အခ်ဳိမွဳန္႔ရယ္
သေဘာၤသီးအစိမ္းကုိ ေရေဆးၿပီး ျခစ္ထားတယ္။


အဆာပလာေတြထည္႔ၿပီး နယ္ၿပီးပုံ
ယိုးဒယားတံဆိပ္ ဆန္စိမ္းမွဳန္႔
သေဘၤာသီး ေၾကာ္အတြက္ လုိအပ္ေသာအရာ

သေဘာၤသီး အစိမ္း ၁ လုံး

ၾကက္သြန္နီ ႀကီးႀကီး ၃ လုံး
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၇ တက္
ဆန္စိမ္းမွဳန္႔ (ယိုးဒယားတံဆိပ္ ဆန္စိမ္းမွဳန္႔ သုံးပုံ တစ္ပုံထည္႔လုိက္ပါတယ္။ ဆန္စိမ္းမွဳန္႔ ခပ္ေထြးေထြးေလး စားခ်င္ရင္ေတာ႔ ပုိထည္႔ရင္ ရပါတယ္ေနာ္)
ငရုတ္သီးစိမ္း (မိမိစိတ္ႀကိဳက္ထည္႔ပါ။ မထည္႔လဲ ရပါတယ္ေနာ္။)


သေဘာၤသီးေၾကာ္ရန္ အဆာပလာနယ္နည္း

သေဘၤာသီးကုိ အခြံႏႊာပါ။ ၿပီးရင္ ေရေဆးၿပီး သေဘၤာသီးျခစ္နဲ႔ ျခစ္ပါ။ ၿပီး နယ္မယ္႔ ဇလုံထဲသုိ႔
သေဘာၤသီးျခစ္ထားတာကရယ္၊ ၾကက္သြန္နီပါးပါးရယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းရယ္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းပါးပါးညွပ္ထားတာရယ္၊ ဆန္စိမ္းမွဳန္႔ရယ္၊ ဆားရယ္၊ အခ်ဳိမွဳန္႔ရယ္ နယ္ေပးပါ။ အရအသာ အေနေတာ္ သိခ်င္ရင္ေတာ႔ သေဘာၤသီးနယ္ထားတာကုိ လက္ညွိးနဲ႔ တုိ႔ၿပီး ဆားျပား အေနေတာ္ ဟုတ္မဟုတ္ ျမည္းၾကည္႔ပါ။ အရသာလဲ အေနေတာ္ျဖစ္ရင္ေတာ႔ ေၾကာ္မယ္႔ ဒယ္အုိးထဲ ဆီထည္႔ၿပီး ေၾကာ္ႏုိင္ပါၿပီေနာ္။ ဒါဆုိရင္ေတာ႔ သေဘာၤသီးေၾကာ္ (သုိ႔) သေဘာၤသီး ကေမာင္းေၾကာ္ ရပါၿပီေနာ္။


က်န္းမာ ခ်မ္းသာၾကပါေစ။ 

ထမင္းအိုး ဘေလာ့မွ ကူးယူေဖာ္ၿပပါသည္။ 

No comments:

Post a Comment